Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Για ακόμη μία φορά, τις τελευταίες εβδομάδες γινόμαστε μάρτυρες επίθεσης και εξόντωσης ενός λαού, ο οποίος για περισσότερο από έναν αιώνα εκδιώκεται μεθοδικά από τα σπίτια και την πατρίδα του. Το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή ως απόηχος αποικιακών πολιτικών, αναζωπυρώνει τη σύγκρουση Ισραήλ–Παλαιστίνης διαρκώς, έχοντας μετατρέψει τις τελευταίες δεκαετίες τη μικρή γεωγραφική περιοχή της Λωρίδας της Γάζας στο μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στον κόσμο.

Ξεχνώντας ότι εκπροσωπεί τον λαό που έχει υποστεί την πιο βάναυση και μεθοδική γενοκτονία της ανθρώπινης Ιστορίας στο Ολοκαύτωμα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το ισραηλινό κράτος εμφανίζεται σήμερα στο ρόλο του θύτη, με κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς, θεσμούς και ενώσεις σε ρόλο αμήχανων παρατηρητών θανατηφόρων επιθέσεων και πολύνεκρων χτυπημάτων σε άμαχο πληθυσμό και περιοχές. Παραμένουν καθημερινά, στην καλύτερη περίπτωση, απλοί θεατές απέναντι σε μία πολιτική που πυροδοτεί την οργισμένη αντίδραση ενός λαού σε ομηρία, ενός λαού που εξοντώνεται καθημερινά και προσπαθεί να επιβιώσει. Σιωπούν απέναντι σε μία πολιτική που αν συνεχιστεί θα οδηγήσει νομοτελειακά σε εξαφάνιση του παλαιστινιακού λαού.

Η κυβέρνηση στην Ελλάδα, δηλώνοντας σύμμαχος του Ισραήλ, έχοντας αναγάγει τη βάναυση πολιτική του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού σε «δικαίωμα αυτοάμυνας», υπερβαίνει σε ζήλο ακόμα και την παραμορφωτική θέση των ίσων αποστάσεων που επικαλείται η ΕΕ. Χωρίς καμία αναφορά στο γεγονός ότι επί δεκαετίες καταστρατηγούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή, χρησιμοποιεί ακόμη και το χαρτί του κινδύνου αναβίωσης της ισλαμικής τρομοκρατίας, ως άλλοθι για τη συμμετοχή της χώρας μας στην πολεμική βοήθεια υπέρ του Ισραήλ.

Οι εξελίξεις όμως των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα, την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου, εξώθησαν στους δρόμους λαούς σε όλο τον κόσμο. Παρά την εμφανή μεροληψία των μέσων ενημέρωσης και την προσπάθεια να εμφανίσουν ως τρομοκρατία το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού σε αντίσταση απέναντι στην ισραηλινή κατοχή, ο ελληνικός λαός έδειξε τη βαθιά αλληλεγγύη του σε έναν λαό που προσπαθεί να ορθώσει το ανάστημά του.

Η Π.Ο.Ε.Ε.Κ.–Ι. ενώνει τις δυνάμεις με όλα τα αλληλέγγυα σωματεία και οργανώσεις και στέκεται στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης. Απαιτούμε την άμεση διακοπή κάθε στρατιωτικής, πολιτικής και οικονομικής βοήθειας στην κυβέρνηση του Ισραήλ και την άμεση μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στις παλαιστινιακές κοινότητες.

Για το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ερευνητικών Κέντρων και Ιδρυμάτων

Ο Πρόεδρος του ΓΣ             Η Γενική Γραμματέας του ΓΣ
Δημήτρης Κάσσης                      Κατερίνα Σεβαστού
dkassis@hcmr.gr                         sevastou@hcmr.gr
6944335788                                    6936677077

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *