ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ

Καθώς η κυβέρνηση, ξετυλίγει και επεκτείνει μέρα με την ημέρα την αντιλαϊκή της πολιτική, τμήμα της οποίας είναι και ο τομέας της έρευνας, με τη γήρανση και μείωση του μόνιμου προσωπικού, την επέκταση των ελαστικών και επισφαλών σχέσεων εργασίας, την ακρίβεια και τα δραματικά αυξημένα κόστη στην ενέργεια να καθιστούν ακόμη πιο ανεπαρκή τη χρηματοδότηση των ερευνητικών κέντρων και να μειώνουν δραστικά το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Εργαζομένων Ερευνητικών Κέντρων – Ιδρυμάτων (Π.Ο.Ε.Ε.Κ.-Ι.), καλεί όλα τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και πληθώρα Σωματείων και στις κατά τόπους κινητοποιήσεις (Αθήνα: Πλ. Κλαυθώνος στις 11:00 πμ, Ηράκλειο Κρήτης: Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 10:00 πμ) (https://adedy.gr/genikiapergia9112022/), την Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022 για:


1. Υπεράσπιση του εισοδήματός μας:
• Αυξήσεις στους μισθούς μας άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού
• Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/21 όπως έγινε και στον ιδιωτικό τομέα
• Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
• Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
• Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού
• Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
2. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
3. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
5. Τη μη ιδιωτικοποίηση Δημόσιων οργανισμών και φορέων.
6. Ενίσχυση των Δημόσιων Ερευνητικών Κέντρων με την απαραίτητη λειτουργία τους χρηματοδότηση, την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και την αναβάθμιση των βασικών και μεγάλων υποδομών τους.”

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *