Στάση εργασίας και συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Ε.Κ.-Ι. στις νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Αγαπητές/οι συνάδελφοι,

Πριν από λίγες ημέρες ανέβηκε στη διαβούλευση ένα νομοσχέδιο που καταστρατηγεί το Άρθρο 16 του Συντάγματος. Ένα νομοσχέδιο που μετατρέπει σε μια νύχτα τα κολέγια σε πανεπιστήμια και υποβαθμίζει βάναυσα την ποιότητα της παρεχόμενης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παράγοντας αποφοίτους διαφορετικών ταχυτήτων. Ένα νομοσχέδιο που θεσμοθετεί την ανισότητα και την αδικία και γυρίζει την κοινωνία στις εποχές πριν τη μεταπολίτευση.

Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ερευνητικών Κέντρων και Ιδρυμάτων συνεχίζει να στηρίζει τον κοινό αγώνα φοιτητικών συλλόγων και συλλόγων διδασκόντων και συμμετέχει στις συγκεντρώσεις, πορείες και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάθεση του νομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο, Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου.

Για το λόγο αυτό, το Γ.Σ. της Π.Ο.Ε.Ε.Κ.-Ι. καλεί σε στάση εργασίας την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, από τις 12:00 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου για μαζική συμμετοχή στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.

Συγκέντρωση στην Αθήνα, 12:30 στα Προπύλαια (μετρό πανεπιστήμιο Κοραή).

Για το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ερευνητικών Κέντρων και Ιδρυμάτων

Ο Πρόεδρος του ΓΣ Η Γενική Γραμματέας του ΓΣ
Δημήτρης Κάσσης Κατερίνα Σεβαστού
dkassis@hcmr.gr sevastou@hcmr.gr
6944335788 6936677077

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *