Στάση εργασίας και συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Ε.Κ.-Ι. στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου

Αγαπητές/οι συνάδελφοι,

Την εβδομάδα αυτή το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση πηγαίνει για συζήτηση στις επιτροπές της Βουλής. Ένα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που επιφέρει πλήγμα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, δημιουργεί πολλές κατηγορίες αποφοίτων και μαθητών, χρησιμοποιεί άνισο τρόπο εισαγωγής μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων, εισάγει δίδακτρα στα προπτυχιακά. Την ίδια ώρα, προωθείται η ακαδημαϊκή αναγνώριση ακόμα και πτυχίων κολεγίων, μέσω της κύρωσης της συμφωνίας της Λισαβόνας που προετοιμάζεται.

Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια βρίσκονται για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα στους δρόμους. Ο αγώνας που δίνουν είναι δίκαιος, διεκδικούν το αυτονόητο: ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία για εργασία με δικαιώματα. Είναι ένας αγώνας που αφορά άμεσα και εμάς που εργαζόμαστε στα ερευνητικά κέντρα.

Η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Εργαζομένων Ερευνητικών Κέντρων και Ιδρυμάτων μάχεται στο πλευρό συλλόγων φοιτητών και διδασκόντων ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και συμμετέχει στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου.

Για το λόγο αυτό, το Γ.Σ. της Π.Ο.Ε.Ε.Κ.-Ι. καλεί σε στάση εργασίας την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, από τις 12:00 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, και σε μαζική συμμετοχή στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.

Συγκέντρωση στην Αθήνα, 12:30 στα Προπύλαια (Μετρό Πανεπιστήμιο – Κοραή).

Για το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ερευνητικών Κέντρων και Ιδρυμάτων
Ο Πρόεδρος του ΓΣ        Η Γενική Γραμματέας του ΓΣ
Δημήτρης Κάσσης          Κατερίνα Σεβαστού
dkassis@hcmr.gr             sevastou@hcmr.gr
6944335788                     6936677077

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *