Προγραμματική συμφωνία «ΤΑΛΩΣ– Παρακολούθηση και Πρόγνωση Ακραίου Καιρού για την Ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας»

Προς,

τη Βουλή των Ελλήνων, αρμόδιους Υπουργούς, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, Σύνοδο Προέδρων Ε.Κ., Ομοσπονδίες, Συλλόγους, πολιτειακούς φορείς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Παρακαλούμε δείτε συνημμένο το κοινό Δελτίου Τύπου των Συλλόγων Εργαζόμενων και Ερευνητών στα ΝΠΔΔ Ερευνητικά Κέντρα, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα Ερευνητικά Κέντρα-Ιδρύματα.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρεται στην είδηση της υπογραφής προγραμματικής συμφωνίας ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για το σύστημα «ΤΑΛΩΣ» μεταξύ του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας) και του ΥΝΑΝΠ (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής).

Η είδηση αυτή έχει εγείρει την έντονη έκπληξη και ανησυχία των εργαζόμενων στα παραπάνω Ερευνητικά Κέντρα (ΕΛΚΕΘΕ και ΕΑΑ) όπως επίσης αρκετά ερωτηματικά σχετικά με τις διαδικασίες, τα κριτήρια, που  ακολουθήθηκαν, την αναγκαιότητα δημιουργίας, το καθεστώς λειτουργίας, και τη βιωσιμότητα ενός νέου συστήματος όπως το «ΤΑΛΩΣ».

Με κύριο γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, σας υποβάλλουμε τις θέσεις μας και σας παρακαλούμε όπως συμβάλλετε στη  διερεύνηση του θέματος.

Με εκτίμηση,

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΛΚΕΘΕ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΕΛΚΕΘΕ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ/ΕΛΕ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΙΔΡΥΜΑΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *